05-10-08

Lunch!

France, zomer 2008. Compiègne, Brasserie de Paris. Portiragnes-Plage, resto sans nom. Op een regenachtige avond in België discussieren wij over hoe makkelijk het is om in Frankrijk lekker te eten. Overal vind je brasseries die goedkoop en lekker een plat of menu du jour aanbieden.

Vervolgens startten wij aan onze klaagzang over België. En hoe moeilijk het hier (vooral in Vlaanderen, dachten wij) is om lekker te eten voor weinig geld. Dat we soms lijken te moeten kiezen tussen fast food of haute gastronomie. Daartussen lijkt alleen maar een platte, fantasieloze brasseriekeuken te liggen. Dat we veel van onze pluimen verloren zijn. Dat het in Italië of Frankrijk zoveel beter is...

Maar is dat wel zo ? Wat gebeurt er als we in België lukraak een restaurant binnenstappen dat een dagschotel aanbied ? Krijgen we dan overal dezelfde smakeloze kost ? Vinden we zowiezo wel genoeg restaurants die dit aanbieden ? Of lopen wij rond met een paar kilo vooroordelen ?

Deze blog is een poging om onbevooroordeeld een oordeel te vormen over de volgende vraag: kan je in België voor weinig geld in elke stad een restaurant vinden dat een ermeedoorgaande dagschotel aanbiedt ? De modus operandi is als volgt: elke keer wanneer mijn eega aankondigt 's avonds niet te koken én ik on the road ben, ga ik mijn auto parkeren in het centrum van een stad, uitstappen, beginnen wandelen en in het eerste restaurant waar men een dagschotel aankondigt binnenstappen.

Ik ben benieuwd. 

22:30 Gepost door Rick in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: restaurant, lunch, food, dagschotel |  Facebook |